tisdag 18 december 2012

Budweiser - Systembolagsöl


Budweiser - ett öl som de allra flesta öldrickare känner till, särskilt om man är bosatt i USA. Det är ett av världens mest sålda öl och känt för att smaka... ingenting. Är detta då en för eller nackdel? Ja, det är väl egentligen upp till var en som ska dricka det men en sak som är säker är att det är ett av de mest välbalanserade och rensmakande ölen som finns. Ölet genomgår många olika filtrering- och klarningsprocesser för att få det så pass rent och klart. Bland annat får det ligga tillsammans med träflisor som samlar upp minsta lilla partikel, därmed även smakerna. Noterbart är dock att detta öl är en drömbrygd hos många hembryggare. Ett öl bryggt helt utan felsmaker, ja nästan helt utan smak trots att du har alla råvaror i. Som att tillaga en soppa som inte smakar någonting. Men när det gäller råvarorna är bryggeriet väldigt noga med vad som används.  De har båda egna kornfält samt humleodlingar där de genomgår flera tester innan de blir till öl. Budweiser går under kategorin råfruktslager då den delvis innehåller råfrukten ris.


Copyright: AB InBev

Art. Nr: 1669
Land: USA
Stil: Råfruktslager
Volym/Pris: 330 ml/ 14,60 kronor
Volymprocent: 5 %

Budweiser, Anheuser Busch InBev

Ölet är förbluffande ljust och klart. Munkänslan är mjuk och len och rinner nätt och lätt ner i gommen. Beskan är så gott som obefintlig. En hel del sötma både från malten och riset. En svag torrhet i gommen och svaga toner av hö och ljust bröd.

Budweiser är verkligen ingen äcklig öl utan den smakar mest... ingenting. En törstsläckare helt enkelt som förmodligen gör sig bäst på sommaren. Men den är varken eller. Varken bra eller dålig och därav hamnar betyget i mitten.

Betyg 2,5/5

Finns i dag i 354 Systembolagsbutiker och går att beställas till vilken butik som helst. Se HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar