onsdag 29 september 2010

Stockholm Beer & Whisky Festival 2010 - en dag kvar...Då var det äntligen dags. Bara en dag kvar till årets upplaga av SB&WF och precis som många andra redan har konstaterat ser det mer intressant ut än någonsin. Ska bland annat bli roligt att se hur lokalen Snickeriet blir av där flera medlemmarna i föreningen Sveriges Småbryggerier kommer vara samlade.

Jag kommer förmodligen närvara alla tre dagar den första helgen. Kan dock hända att jag inte kommer vara där på fredag men vi får se. Hittade många spännande saker i utställarlistan som till exempel Tunnans Keller Troll (Kan det vara en kellerbier måntro?) samt Sjätte Tunnans Mölska i Sjätte Tunnans monter. Rekommenderar även att ni provar deras Svagdricka!

Kommer även försöka besöka så många "nya" bryggerier som möjligt under facktiden så att man kan passa på och snacka lite under tämligen lugna förhållanden. Ängö Kvartersbryggeri har bland annat några sorter som jag ser fram emot att prova.

I ärlighetens namn så är det inte mycket jag hittar som jag inte skulle vilja prova så vette sjutton hur detta ska gå....

Jämtlands Bryggeri har en ny sort Jämtlands Steamer (en steam beer) och jag lurar lite på om detta öl är densamma som Vildmark som de lanserade i sommras. Den påminde inte minst om ett steam beer. Kul med en sort från jämtlänningarna hursomhelst!

Om ni inte hann det förra året så rekommenderar jag att ni provar några sorter (framförallt rökölet) från det finska småbryggeriet Terrenpeli. Fina grejer.

Sigtuna Brygghus har ju också en del skoj. En altbier bland annat - Verstehe Nicht Alt. En öltyp som det finns alldeles för lite av i Sverige. Sedan måste ju även Ace of Spades (sveriges starkaste öl på 18,5 %) avsmakas. Och äntligen kan jag prova deras folköl, Doktorns Pale Ale, som jag inte har lyckats få tag på innan.

Självklart kommer även den ofiltrerade och opastöriserade Pilsner Urquell att avsmakas. Inte minst så kommer det bli intressant att se den 2700 liter stora tunnan som ölet ska försvaras i.

Skål på er och vi syns på mässan!

1 kommentar: