lördag 11 september 2010

Queen's Head - ännu en Åbropub


Queen's Head på Drottninggatan 108 i Stockholm är den femte i raden av Åbro-pubar som sprider sig sakta men säkert i landet. Det började med The Bull and Bear Inn vid Stureplan i början av 90-talet. Därefter var det dags för puben Brygghuset i direkt anslutning till bryggeriet i Vimmerby. Sedan har det dykt upp ytterligare tre - Black Lion Inn i Norrköping, Green Lion Inn i Malmö och nu i somras öppnade även Queen's Head i Stockholm. Var kommer nästa att hamna? Göteborg kanske?

Queen's Head har, likt de andra av Åbros pubar, en rikt utbud av Åbros soritiment, både de egenproducerade sorterna samt de importerade, men givetvis finns även andra sorter från bland annat svenska småbryggerier. Över 40 olika fatöl finns att välja mellan och däribland finns även två olika real ale (ibland fler, ibland färre). Interiören är klassiskt brittisk och det känns helt rätt att sitta vid en av lädersofforna och klämma en halv eller hel pint.

Dessutom har man på Queen's Head Åbro Färsköl på fat som jag tidigare enbart sett på Brygghuset i Vimmerby. Det är alltså en opastöriserad och ofiltrerad Åbroöl. Oftast är det märket Kung. Jag rekommenderar alla att prova detta öl. Påminner om purfärska tyska pilstyper dock utan den klassiskt markerande beskan. Välbalaserat och riktigt gott. Storbryggerierna kan om de bara vill.



1 kommentar:

  1. Håller med dig om att den liknar en tysk pilsner typ, men utan beskan blir den en aningen för söt för min del. I övrigt ett helt ok ställe med en del bra flasköl och fat.

    SvaraRadera