tisdag 30 mars 2010

Vinnare av öltipspromenaden i Göteborg


I januari anordnade Svenska Ölframjandet i Göteborg en öltipspromenad i staden som ni kan läsa mer om HÄR. Lite kortfattat kan man säga att man skulle besöka 9 olika ölkrogar/pubar kring Avenyn och Brunnsparken och svara på en del ölrelaterade frågor. Varje ställe hade en kran som var täckt och från denna fick man sedan köpa ett smakprov. Frågan kunde vara vilken typ av öl det var, vilken stad eller land den kom ifrån eller rent av vilken specifik sort det var.

På ölfrämjandets månadsmöte den 20 februari avslöjades vem som vann och till min stora förvåning och glädje så var det faktiskt jag själv! Jag tackar och bockar för en mycket trevlig tävling.

Så. I fredags befann jag mig äntligen i Göteborg på nytt och kunde avnjuta mitt pris hos Reza på 3 Små Rum. Och priset? En Stormaktsporter från 2008. Skål! Dessutom fick både jag och frun var sin Ölfrämjandet-tröja, hon kom nämligen trea.

Ser redan fram emot nästa tävling och det ryktas om att det ska bli en till i Göteborg framöver men då ligger det geografiska fokuset på Linné och Masthugget.

3 kommentarer:

  1. Grattis till vinsten! Ingen dålig vinst heller :)

    Tittade förresten lite i din nya bok igår när jag och frugan var på Ölrepubliken och åt middag. Gillade den och blev faktiskt sugen på att köpa ett ex fast jag redan har en massa ölböcker hemma.

    SvaraRadera
  2. Hade inte sagt nej till att ha låda Stormaktsporter stående hemma om man säger så. Får väl försöka brygga en :)

    Kul att du tyckte om boken! Om du är sugen på att köpa den så kan jag tipsa om att både Ölrepubliken och The Rover kommer att sälja den framöver. Förmodligen från och med nästa vecka.

    SvaraRadera