fredag 5 mars 2010

Ölkrogsfynd: Fräcka Halvpannan

Vill passa på och tipsa om en ölkrog som jag besökte vid mitt senaste Stockholmsbesök – Fräcka Halvpannan på Bondegatan 57. En mycket mysig och gemytlig krog. De har en gästkran som brukar variera med öl från nordiska småbryggerier och dessutom har de en bra bredd på sitt flasksortiment. Mycket från Norden och USA. Bland annat fanns Nils Oscar Hop Yard IPA som jag inte sett på flaska tidigare, bara fat.

Själv drack jag två utsökta öl från amerikanska Founders. Den ena hette Curmudgeon och är en old ale på 9,8 %. Härliga karamelliga toner och dessutom en mycket tydlig smak av jordgubbssylt (!). Rakt igenom var det en alldeles utsökt old ale som absolut kan mäta sig med den förträffliga Old Stock Ale från North Coast Brewing Company. Den andra ölen var deras Breakfast Stout som var rena explosionen i både kaffe och choklad. Den hade också en trevlig bränd ton som kan jämföras vid extremt stark espresso. Och ja jag kan tänka mig att byta ut den mot morgonkaffet… åtminstone någon gång i veckan.

Founders Breakfast Stout dyker förövrigt upp på bolaget i deras mitten-i-månad släpp den 15 mars. Så häng på låset (eller telefonen om ni inte bor i de tre ”stor”städerna).

1 kommentar: