måndag 5 december 2016

5 favoriter bland julölen 2016Alla har sina favoriter när det kommer till julölen och kommer mina. Fem stycken tips ifall ni har svårt att hitta där ute i julölsdjungeln. 


Rådanäs Ekologiska Vinterbajer

En mustig och fyllig mörk lager som för tankarna till en tysk dunkel. Härligt knäckig och chokladig men även en del toner av torkad frukt och vörtbröd. Utmärkt både till julbordet och vid brasan när alla gäster har gått hem. 

Art. nr: 31308
Bryggeri: Rådanäs Bryggeri
Volym: 33 cl
Volymprocent: 5,8 %
Pris: 24,90


BrewDog Santa Paws

En lättsmält och karamellig skotsk öl som är utmärkt om man vill hålla sig borta från de mer tyngre julölen. Trots sin låga alkoholhalt ger denna skotska 80/- en påtagligt fyllig munkänsla.

Art. nr: 11368
Bryggeri: BrewDog
Volym: 33 cl
Volymprocent: 4,5 %
Pris: 22,90

Fuller's Old Winter Ale

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Storbritanniens störst bryggeri Fuller's kan inte göra dålig öl. Mer balanserad öl än detta är svårt att hitta. Underbar sötma i form av knäck och kola balanserat med en distinkt örtig humlebeska.
Art. nr: 11640
Bryggeri: Fuller's
Volym: 50 cl
Volymprocent: 5,3 %
Pris: 27,90


Hibernation ale

Vill du ha ett mer mustigare öl att njuta av när du rundar av kvällen finns det ingen bättre än denna old ale från amerikanska Great Divide. Stor kropp och kraftig smak av torkade fikon och dadlar. Här finns även mycket karamell men också en distinkt humlekaraktär.

Art. nr: 11332
Bryggeri: Great Divide
Volym: 35,5 cl
Volymprocent: 8,7 %
Pris: 31,60

Mysingen Midvinterbrygd

Tyvärr finns det väldigt få julöl som är kryddad men klassiska julkyddor. Men i Mysingen hittar du än där bryggeriet verkligen inte snålar på  kryddsmaken, men det är ändå välbalanserat. En av mina absoluta favoriter som levererar år efter år. En kryddig nästan svart ale med smak av apelsin, muskot, vanilj och nejlika.

Art. nr: 31279
Bryggeri: Nynäshamns Ångbryggeri
Volym: 50 cl
Volymprocent: 6 %
Pris: 32,90Foton: Systembolaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar