Marstrand Mild 4 % (10 liter)
Malt
1774 gram Maris Otter malt
175 gram Brown Malt
150 gram Pale Chocolate Malt
130 gram Cara Aroma
Humle och kryddor (koktid inom parantes)
IBU: 28
Jäst
London Ale (White Labs)
Klarninsgmedel
1/2 krm Protafloc (30 min kok)
Vattenbehandling
2 krm Kalciumkarbonat (i mäsken)
Total koktid: 90 min
Infusionsmäskning
70 grader (75 min)
2,2 liter vatten per kg malt
Lakning
13 liter 78 grader vatten. Samlade upp 15,5 liter sötvört.
OG: 1046
FG: 1016
Primärjäsning 7 dagar i 23 grader
Sekundärkäsning 15 dagar i 23 grader.
Tappad på fat efter primärjäsning.
NOTERING: Doft av kaffe, choklad och bränd malt. Mjuk och fyllig med choklad- och kaffetoner.
Bilbos pipa 4,5 % (10 liter)
Malt
2000 gram Rökmalt
125 gram Carahell
75 gram Simons hemrostade korn
Humle och kryddor (koktid inom parantes)
Jäst
Saflager W-34/70
Klarninsgmedel
1/2 krm Protafloc (30 min kok)
Infusionsmäskning
67 grader (90 min)
2,4 liter vatten per kg malt
Lakning
12 liter 78 grader vatten. Samlade upp 14 liter sötvört.
OG: 1044
FG: 1010
Primärjäsning 18 dagar vid 10 grader
Sekundärjäsning ?? dagar (men mellan 30-45 dagar) vid 0 grader.
NOTERING: Vid omtappning hade den redan en mycket klar lagerkaraktär och tydlig men balanserad rökighet.
Röd skymning (10 liter)
Malt
2000 gram Maris Otter malt
250gram CaraRed
250 gram Special B
Humle och kryddor (koktid inom parantes)
Jäst
Återanvänd jäst från Marstrand Mild (ursprung London Ale, White Labs). Se första recept ovan.
Klarninsgmedel
1/2 krm Protafloc (30 min kok)
Total koktid: 90 min
Infusionsmäskning66 grader (60 min)
2,4 liter vatten per kg malt
Lakning
12 liter 80 grader vatten. Samlade upp 16 liter sötvört.
OG: 1052
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar