Kryddjul 6,3 % (10 liter)
Malt
2080 gram Maris Otter malt
260 gram Münchnermalt
182 gram Cara Aroma
78 gram Hemrostat korn (Simons)
Humle och kryddor (koktid inom parantes)
Kardemummakärnor 2 gram (20 min)
Nejlikor 2 gram (20 min)
Fuggle 10 gram (0 min)
IBU: 49
Jäst
Safale US-05
Klarninsgmedel
1/2 krm Protafloc (30 min kok)
Vattenbehandling
1 krm Kalciumklorid (i mäsken)
1 krm Kalciumsulfat (i mäsken)
1 krm Kalciumkarbonat (i mäsken)
Total koktid: 90 min
Infusionsmäskning
69 grader (90 min)
2,3 liter vatten per kg malt
Lakning
12 liter 78 grader vatten. Samlade upp 14,5 liter sötvört.
OG: 1058
FG: 1010
Primärjäsning 17 dagar i 23 grader
Sekundärkäsning 7 dagar i 23 grader.
Stjärnlager 4,2 % (10 liter)
Malt
2000 gram Golvmältat pilsnermalt
200 gram Brownmalt
200 gram Cara Aroma
200 gram Vetemalt
Humle och kryddor (koktid inom parantes)
IBU: 48
Jäst
San Fransico Lager (White Labs)
Klarninsgmedel
1/2 krm Protafloc (30 min kok)
Vattenbehandling
1 krm Kalciumklorid (i mäsken)
1 krm Kalciumsulfat (i mäsken)
1 krm Kalciumkarbonat (i mäsken)
Total koktid: 75 min
Infusionsmäskning
70 grader (75 min)
2,3 liter vatten per kg malt
Lakning
13 liter 78 grader vatten. Samlade upp 16 liter sötvört.
OG: 1046
FG: 1014
Primärjäsning 7 dagar vid 23 grader
Sekundärkäsning 41 dagar vid 6 grader.
Trodde inte du drack så här starka öl ;)
SvaraRadera/Johan