fredag 25 november 2011

Bredd i årets julsortiment från Spendrups och Gotlands


Första advent börjar närma sig med stormsteg så vad passar bättre än att tipsa om några juldrycker. Spendrups bryggeri och deras mikrobryggeri Gotlands bryggeri satsar på en rejäl bredd i årets julsortiment. Det är allt från julmust till aquavit.

Nygårda Julmust Lagrad på Bourbonfat, 75 cl (0 volymprocent) - Denna julmust är helt ny från Spendrups men sedan tidigare finns även julmust lagrad på ekfat, som finns att köpa i dagligvaruhandeln. Det som skiljer årets nya är att den är buteljerad i prydlig 75 cl-butelj med champagnekork samt att den är lagrad 6 månader på bourbonfat. Och visst känns bourbonsmaken igen med kola- och chokladtoner. Julmusten är fortfarande söt och smakar just julmust men den har även andra dimensioner. En julmust för de vuxna helt enkelt. Går att köpa på systembolaget för 24,90 kr.

Wisby Oaked Porter 2011, 33cl (8,5 volymprocent) - Även denna är ny för i år. En porter som har lagrats på nya franska medelrostade ekfat i 4 till 8 månader. Resultatet är utsökt och karaktären blir inte lika aggressiv som när öl lagras på whisky- eller bourbonfat. Här är balans nyckelordet och det är en fin sådan mellan ekens vaniljton och porterns härliga kaffe- och chokladtoner. Ett av de bästa porterölen jag druckit från ett Svenskt bryggeri. Tyvärr finns den inte att köpa i handeln utan du får försöka leta rätt på den i någon välsorterad ölkrog.

Wisby Julauavit, 50 cl (42 volymprocent) - Sist ut är en nubbe från Gotland. Den enda nubbe du behöver ha på julbordet i år enligt mig (förutom den obligatoriskt egenkryddad så klart). Förra året var det amaron Gotlands Bittar som gällde men i år satsas det alltså på aquavit. Den kryddas med kummin, dill, nejlika, stjärnanis och pomerans. Dessutom ingår även destillerat öl i smaksättningen som har lagrats ett år på franska ekfat. Smaken bär kraftiga toner av stjärnanis och kummin och minnena går omedelbart i julens tecken. Gott att småsippa på vid rumstemperatur. Går att inhandla på Systembolaget för 228 kr.


6 kommentarer:

 1. To find address of charming restaurants in the gites dordogne visit here : http://www.gitesdordogne.nl

  SvaraRadera
 2. Thanks for posting valuable information . To find address of charming restaurants in the gites dordogne visit here : http://www.gitesdordogne.nl

  SvaraRadera
 3. Hi you are doing a great job. I was looking for this information. I found it on your page its really amazing.I am sure that these are your own views. I hear exactly what you’re saying and I’m so happy that I came across your blog. You really know what you’re talking about, and you made me feel like I should learn more about this. Thanks for sharing useful information; I’m officially a huge fan of your blog.

  Vancouver movers

  SvaraRadera
 4. Thanks for these nice blog, i hoping to see more about these topic very soon.

  Cheers,
  Ray Grimm

  SvaraRadera