onsdag 4 maj 2011

Gusto Öl finns nu att köpa!

Jonas Nyberg och Simon Svensson från Njutningsfrämjandet
med sitt nya spel Gusto Öl

För ett tag sedan skrev jag om ett ölspel (sällskapspel) som skulle lanseras till våren/sommaren och nu kan jag med glädje meddela att det är här! Jag är själv bekant med grabbarna som står bakom spelet, Simon Svensson och Jonas Nyberg på Njutningsfrämjandet, och jag har även varit med som en slags faktagranskare till frågorna (så vi får hoppas att allt stämmer...)

Spelet, som heter Gusto Öl, är upplagt på så vis att man har frågesport om öl och detta kombinerar man också med olika provningar av öl som man själv väljer. Spelet börjar med att man svarar på 6 st frågor (alla har tre svarsalternativ) sedan är det provning, därefter är det sex frågor till (med svarsalternativ) och ytterligare en provning. Hur många öl man vill ha med under provningen bestämmer man själv men två vid varje provning är väl ett bra tips. När man provar fyller man samtidigt i ett provningsprotokoll som kommer till nytta senare då blindtestet sker.

Efter den andra provningen är det fyra omgångar kvar innan vinnaren ska kåras:

  • Sant eller falskt (Detta är en sant eller falskt fråga där rätt svar ger 2 poäng)
  • Tjuven (Den som svarar rätt kan antingen välja att få 2 poäng eller stjäla 2 poäng från någon annan)
  • Blindtestet (Detta är helt enkelt ett blindtest på ölen man provat. Nu kommer provningsprotokollet till användning. Den person som skall prova blundar. Använd ögonbindel om så önskas. Häll upp en av de öl ni provat och bjud personen som blundar. Efter att han smakat får han titta i sitt protokoll. Tag då bort glaset så att han inte ser på färgen vilken öl det var. När han bestämt sig svarar han vilken han tror det är. Endast en gissning. Rätt svar ger 3 poäng)
  • Prispallen (Detta är en utslagsfråga med endast ett rätt svar. Den som leder svarar först därefter i fallande ordning efter poäng. Närmaste svaret får 4 poäng, sedan 2 poäng och 1 poäng.
Ett mycket roligt spel så här inför sommaren. Spelet kan köpas på njutningsfrämjandets hemsida för 149 kronor, länk HÄR.

1 kommentar: