lördag 12 juni 2010

Nya och gamla godingar från Nynäshamn


Fick ett trevligt mejl från Nynäshamns Ångbryggeri att de den 1 juli släpper sin alldeles nya sommarale - Stenstrand Sommarale. Brittisk malt och amerikansk humle och alkoholhalt på 6,8 %. Från och med 1 juli kommer den finnas att beställa hos Systembolaget (Art. Nr: 88329-01). Antar att det är kollikrav.

Vill även passa på att tipsa alla att beställa en låda Brännskär Brown Ale så här inför sommaren. I mitt tycke är det den bästa svensktillverkade ölen som finns att få tag i nu. Härligt knäckiga toner och fin honungssötma kombineras med en underbar torrhet från humlen i eftersmaken. Mums och skål!

3 kommentarer:

 1. Personligen så har jag väldigt svårt för Nynäs tokfenoliska hussmak/jäst. Lite tråkigt då jag tror att ölen skulle kunna bli mkt bättre utan den. Kan nog tycka att 6.8% är lite starkt för en sommarale också.

  Men smaken är ju delad :)

  SvaraRadera
 2. hej peter!

  katja och sussi tipsade mig om din blogg, och jag var såklart tvungen att titta in och säga hej! hoppas att du och emma kommer upp till göteborg snart så vi alla kan träffas. jag har för övrigt en hysteriskt öl-intresserad pojkvän här hemma, vi bryggde öl så sent som för några veckor sedan! (eller ok, han bryggde och jag hjälpte till...)

  hälsa emma så gott!

  kram charlotta

  SvaraRadera