torsdag 3 juni 2010

Edinburgh, Dag 1Tanken var att jag skulle dricka och recensera de olika årgångarna Nils Oscar Julöl (-01, -02, -03, och -04) i lördags, men planeringen gick i stöpet så det får bli en annan gång.

Däremot tänkte jag passa på att berätta lite om min första dag under min Edinburgh-vistelse för två veckor sedan. Eftersom vi inte kom fram till boendet förrän vid fem-sex blev det bara ett pubbesök under första dagen, men inte vilken pub som helst. Malt & Hops (länk till puben HÄR) är i mitt tycke en av de främsta pubarna i Edinburgh med 8 olika gästfat från diverse brittiska bryggerier och samtliga är givetvis äkta real ale. Det är inte fel att sitta vid en av sofforna, med en överfylld pint så att det rinner öl längs glasets sidor och titta upp på alla humlekottar som hänger och dinglar i taket. Emma tog den alltid lika förträffliga Belhaven Best medan jag satt och njöt av en ljummen real ale - Tyneside Blonde från Hadrian & Border Brewery. Härligt lejongul i färgen. Tydliga toner av fläder som mixas väl med den söta karamellmalten och avslutas med en torr efterbeska. Stabil och välbrygd.

Det blev bara ett snabbt pubbesök då vi skulle iväg till Emmas syster som bodde runt hörnet. Men vad gick vi förbi om inte en ölbutik! Det vara bara att slinka in och handla lite. Det blev två öl från det lilla bryggeriet Stewart Brewing Company som ligger lite utanför Edinburgh - Stewart Holy Grale och Stewart Embra. Dessutom inhandlades en Innis & Gunn jag inte sett tidigare, Innis & Gunn Triple Matured.

Hur dessa smakade återkommer jag till i ett annat inlägg.

1 kommentar:

  1. Lyxigt med släkt i Edinburgh. Ser fram emot fortsättningen.

    SvaraRadera