tisdag 23 december 2014

SIsta chansen att köpa julöl (innan julafton)

Så har vi då anlänt, dan före dopparedan. Sista dagen för att köpa julöl som man ska ha till julafton, juldagen och annandag jul. Men jag kan meddela att det faktiskt går att dricka julöl även efter dessa tre dagar. Ja, till och med i januari. Du kan till och med slå upp en julöl på midsommar om du så vill. Det är tillåtet. Många julöl smakar inte så annorlunda än andra öl som redan finns året runt.

Så, nu fick jag det sagt, och här följer 5 av mina favoriter bland årets sortiment av julöl. Drick dem nu eller spara till midsommar, eller rent av nästa jul. Och kan du verkligen inte med att visa upp att du dricker julöl under sommaren går det alldeles utmärkt att skrapa bort etiketten.

  • Mysingen Midvinterbrygd (Nynäshamns Ångbryggeri) - Kryddig och mustig med toner av apelsin och kummin.
  • Wisby Julebrygd (Gotlands Bryggeri) - Fyllig, torkad frukt, sirap, karamell, kaffe, choklad. Många godsaker i denna julebrygd som levererar högsta klass år efter år. 
  • Underbar Jul Vinterporter (Electric Nurse) - En helt fantastisk fyllig porter med mycket choklad och knäck. Odiskutabelt det bästa julölet i år.
  • Brewdog Santapaws (Brewdog) - Kraftig karaktär av mörkt bröd, sirap och choklad.
  • Jämtlands Julöl (Jämtlands Bryggeri) - Mustig och fyllig med kraftiga toner av karamell och torkad frukt.

God jul på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar