torsdag 10 mars 2011

Ölstugan Tullen

En ny ölhall har sett dagens ljus i Göteborg och Andra Långgatan - Ölstugan Tullen. I slutet av december slog de upp portarna och själv var jag där för två veckor sedan och omdömet är rakt igenom positivt. De som står bakom stället är samma personer som har Linnéterassen och Lilla Linné vid Linnégatan. Och precis som Lilla Linné är det svenskt tema på "Tullen".

Kranarna är tio till antalet, sju från Gotlands Bryggeri som är relativt fasta och tre som fungerar mer som roterande gästkranar. Dessutom har man ett husöl. Tullens Red Ale som bryggs av Oceanbryggeriet. Härlig karamellig och knäckig sak. Vid besöket fanns bland annat Drakens DIPA (tror jag den hette) som vann SM i hembryggning förra året. Bryggd av Oppigård. Mycket fyllig och smakrik fylld med tropiska frukter.

Flaskölen är också enbart svensk och det är främst öl från svenska småbryggerier. Även maten är svensk, husmanskost så klart.

En liten rolig detalj är att Göteborgs äldsta ölhall som hade funnits i 87 år, innan den lades ner 1979, låg här innan. Och vad hette den? Tullen.

3 kommentarer:

  1. Nu är jag lite jobbig. Men det ursprungliga Tullen låg på Landsvägsgatan, ett stenkast bort. Men likväl, ett mycket trevligt ställe!

    SvaraRadera
  2. Daniel: Du är inte alls jobbig utan rättar mitt fel vilket jag uppskattar. Var faktiskt lite osäker om det faktiskt låg exakt på samma adress (var nästan för bra för att vara sant, vilket det ju också var). Håller med om att det är ett mycket trevligt ställe. Härligt med lite ölhalls känsla!

    SvaraRadera