tisdag 29 mars 2011

Flying Dog Gonzo Imperial Porter

Håll utkik efter Gonzo Imperial Porter på fredag. Bild: Wicked Wine

På fredag är det dags för svenska folket att stifta bekantskap med en rad olika öl på Systembolaget i minst ett år framåt. Vid två tillfällen under året (den 1 april och 1 oktober) lanserar Systembolaget flera olika ölnyheter som kommer finnas på hyllorna i minst ett år.

Men redan i början av veckan har jag lyckats komma över en av nyheterna som jag vill tipsa om - Gonzo Imperial Porter. Äntligen säger jag bara. Äntligen finns det en sort från det härliga amerikanska bryggeriet Flying Dog Brewery i bolagets fasta sortiment. Har du tillbringat en del kvällar och dagar ute på välsorterade ölkrogar har du säkert slängt ett öga (eller kanske till och med avsmakat) någon av deras öl med de galna etiketterna. Snake Dog IPA, Road Dog Porter, Horn Dog Barley Wine (Mums!) och Old Scratch Amber Lager är bara några av sorterna. Samt Gonzo Imperial Porter så klart. Importören heter Wicked Wine och via dem kan ni privatimportera vilka sorter ni än önskar från Flying Dog.

Gonzo Imperial Porter 9,2 % är en härligt välhumlad och fyllig porter med en tydlig kraftfull citrusbeska och maffiga choklad och kaffetoner. Eftersmaken är lång och det känns nästan som att ha kvar en chokladkaffedoppad humlekotte kvar i halsen som lååååångsamt hissar sig neråt. Det är helt klart en annorlunda porter då den just är så pass välhumlad. Och annorlunda är aldrig fel i min mening bara välkomnade. Inget för lättvikarna vill jag påpeka men väl en underbar avslutning på kvällen efter en hård arbetsdag och ett måste att prova minst en gång i sitt liv. Äger du en chesterfieldfåtölj föreslår jag att du avnjuter ölet sittandes i den.

Jag avslutar med en replik från journalisten Hunter S. "Gonzo" Thompson som annars brukar pryda Flying Dogs etiketter: "Good people drink good beer".Ett stort urval av Flying Dogs olika sorter. Bild: Wicked Wine

2 kommentarer:

  1. Låter grymt lovande. Har redan satt alarm i luren att vara på plats när de öppnar på fredag... Haha! :-)
    //Frederik Zäll

    SvaraRadera