torsdag 8 juli 2010

Nils Oscar Julöl Årgång 2002Ni får ursäkta att det har varit oförskämt lite inlägg på bloggen under senaste tiden. Mycket saker har kommit emellan. Håller bland annat på med researchen till en ny bok (med öl i fokus så klart) som är planerad till våren 2011. Ska dessutom åka till Frankrike, Luxemburg, Belgien och Nederländerna nu till helgen och blir borta 10 dagar.

Men nu blir det en ölrecension. Det är dags för årgång 2002 bland Nils Oscars Julöl.

Medan både smaken och doften var lite mer tillbakadragna i 2001:an, och där man verkligen fick leta efter dem, var de mer spretiga och stickiga i 2002:an.

Doften är i verkligen julig, mycket mer än den tidigare årgången. Kraftiga toner av stjärnanis och även en del sötlakrits. Den påminner mycket om glögg och hade jag inte vetat bättre skulle jag nästan gissa att det var glögg som jag hade i glaset.

Smaken är som sagt mer stickig och spretig än -01. Men även här finns tydliga toner av fikon och torkad frukt som det så ofta gör i lagrad öl. Speciellt stjärnanisen, men även sötlakritsen, visar sin närvaro. Mycket juliga smaker som knäck, glögg och kola och i avslutningen finns även en svag rökig ton.

Munkänslan är tyvärr lite tunn och jag hade önskat en liknande fyllighet som fanns i 2001:an. Även i denna årgång finns en lätt kolsyra kvar.

I sin helhet är även årgång 2002 ett lysande öl, men lyckas inte riktigt upp till samma nivå som årgång 2001.

Nils Oscar Julöl Årgång 2002
9 av 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar