fredag 14 maj 2010

Troubadour Magma

Var på Sorbon igår för att avnjuta lite öl och god mat. Bland annat blev det en Old Chub från Oskar Blues Brewery. Fantastisk god! Och jag säger det på nytt att det finns alldeles för lite skotsk öl eller öl i skotsk stil i Sverige. Förbättring önskas!

Utöver denna avnjöts också en mycket spännande belgisk öl - Troubadour Magma 9 % från Brouwerij The Musketeers. Måste vara ett av de mest o-belgiska öl jag smakat. En belgisk dubbel-IPA med tjeckisk bitterhumle och torrhumlad med amerikanska simcoe. Det märkliga var just att den smakade som en amerikansk IPA eller kanske rent av som en lättare barley wine, då maltsötman var mycket påtaglig. Däremot var den där säregna jästkaraktären, som belgiska sorten i princip alltid har, helt bortblåst.

Hursomhelst så var det en mycket trevlig "belgare" med en härlig karamellsötma av knäck och kola och en härlig fruktiga beska med smak av citrus, aprikos och mango. Rekommenderas!

Vill även passa på att tipsa om Sorbons amerikanska veckor som börjar 4 juni och pågår till den 20 juni. Enbart amerikanskt på fat och i kylarna. Dessutom en helt och hållen amerikansk matmeny.

1 kommentar: