måndag 1 mars 2010

Björnbärsvete


Då var det dags för nya experiment på hembryggningsfronten. Den här gången blev det en sydtysk veteöl som helt och hållet strider mot Reinheitsgebot. Under sekundärjäsningen ska nämligen ett gäng björnbär göra veteölet sällskap. Prost!

Björnbärsvete

Recept för 10 liter:

Malt
1200 gram Vetemalt
1000 gram Pilsnermalt
200 gram CaraHell

Humle (koktid inom parantes)
Northen Brewer 10 gram (60 min)
Amarillo 9 gram (15 min)
Amarillo 9 gram (3 min)

Jäst
1 paket Munich Wheat (Danstar, torrjäst)

Total koktid: 70 min

Mäskningsschema (Stegmäskning)
42 grader (20 min)
52 grader (30 min)
65 grader (90 min)
75 grader (5 min)

Vattenbehandling
2 ml Mjölksyra (i lakvattnet)

Klarningsmedel
½ krm Protafloc

OG 1054

1 kommentar: