torsdag 14 januari 2010

Sjömansfalu med humlerik pale ale


Här kommer ett lite billigare alternativ till sjömansbiff och givetvis är denna rätt tillagad med öl. Hoppas det smakar!

Sjömansfalu med humlerik pale ale

4 personer

400 gram falukorv
4 potatisar (medelstora)
2 morötter (medelstora)
1 fänkål
1 majrova
1 msk honungssenap
1 flaska Oppigårds Golden Ale (33 cl)
1,5 dl vatten
1 tärning köttbuljong
1 dl hackad timjan
peppar


Gör så här:

Skiva rotfrukterna och fänkålen och skär falukorven i stänger.
Koka upp öl, vatten, buljongtärning, senap och peppar.
Lägg i rotfrukterna och fänkålen och koka i 10 minuter med locket på.
Lägg i falukorven och koka ytterligare 5 minuter.
Ta bort grytan från plattan och strö över timjan.
Avnjut med en Oppigårds Golden Ale. Smaklig måltid!

Andra öl att prova med
Oppigårds Golden Ale är en tämligen humlekryddad ölsort så resultatet blir en ganska besk maträtt med tydlig humlesmak. Vill man inte ha den beska smaken kan man istället prova med en lätt humlad lager som Mariestads Prima Lager eller Landsort Lager från Nynäshamn. Eller varför inte prova med Oppigårds Singel Hop Ale? Vill man dock gå åt andra hållet och ha mer beska kan man prova med en ännu mer humlespäckad öl som Sierra Nevada Torpedo Extra IPA. Prova, experimentera och återkom gärna med resultat.

1 kommentar: