onsdag 13 maj 2015

Helsingborgs Bryggeri firar 4 år den 16 maj


Foto: Helsingborgs Bryggeri.


Nu på lördag den 16 maj firar Helsingborgs Bryggeri 4 år och det gör man med ett stort och gediget evenemang där det är fritt inträde för besökare mellan klockan 10-18. Det hela äger rum på bryggeriet som är beläget på Cindersgatan 4 i Helsingborg.

Evenemanget har blivit en årlig tradition där det under invigningen av bryggeriet kom ett hundratal personer. På 1-årskalaset närvarande nästan 3000. När de firade 2 år hade fler än 8000 besökare hittat dit och förra året uppskattades antalet besökare till fler än 10 000. Blir det fler i år?


Vad kan man då förvänta sig om man går dit? Massor av skummande god öl förstås, en stor matmarknad, streetfood från lokala matproducenter och sju liveband att lyssna till. Bryggeriet kommer även vara öppet hela dagen för den som är nyfiken på att se hur det ser ut.

Cirka klockan 10 påbörjas också bryggningen av en helt ny ölsort och besökare är mycket välkomna in i bryggeriet för att se hur det går till. Flera olika sorters öl kommer även serveras under kalaset mellan 11-18 och du betalar med ölpoletter som du kan köpa i entrén.


Foto: Helsingborgs Bryggeri.
Hitta dit
Lokalbuss – Linje 1, hoppa av på busshållplats Rönnowska skolan. 
Gå eller cykla – till Bredgatan 25 och sväng in precis vid busshållsplatsen. 
Bil  – Kör till Cindersgatan 4 och sväng in vid postterminalen. Tänk på att du inte kan köra hem om du druckit! Ta buss eller taxi om du vill vara på den säkra sidan.

Om bryggeriet
Helsingborgs Bryggeri startades redan 1850 men endast 90 år senare köptes företaget upp av Pripps. Efter 15 år lade Pripps ner verksamheten. 

År 2010 valde däremot två passionerade ölälskare att väcka liv i bryggeriet på nytt och sedan dess har de tagit fram 21 olika ölsorter däribland flaggskeppet Helsingborgs Lager.


Läs mer om evenemanget och bryggeriet på deras hemsida: http://www.helsingborgsbryggeri.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar