Då var årets första julöl bryggd. Det blev en Münchner Dunkel (Mörk Lager) kryddad med Kanel. Muskotblomma samt nejlika. Doftade juvligt!
Gemla Jullager
Recept för 10 liter
Malt
2000 gram Münchnermalt
250 gram Rågmalt
110 gram Crystal Malt
110 gram Cara Aroma
20 gram Svartmalt
Humle (koktid inom parantes)
Northen Brewer 10 gram (60 min)
Perle 6 gram (15 min)
Perle 6 gram (0 min)
Kryddor (samtliga kokade i 20 minuter)
Muskotblomma 2 gram
Nejlkor 2 gram
En kanelstång
Jäst
1 påse Saflager 34/70
Total koktid: 65 min
Infusionsmäskning
68 grader (90 min)
Utmäskning
78 grader (5 min)
OG landade på 1046. Helt okej. Nu står den i kylen vid 8 grader. Om två till tre veckor blir det omtapping sedan får den lagra vid 0 grader till veckan innan Lucia då den ska buteljeras.
Imorgon blir det ny julölsbryggning. Har dock inte bestämt vad för något men den som väntar får se...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar