tag:blogger.com,1999:blog-8632232415458063058.post1989454119913855535..comments2023-09-25T15:55:28.867+02:00Comments on Fat & Flaska: Dagens bryggningPeter M. Eronsonhttp://www.blogger.com/profile/07666173892403135365noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8632232415458063058.post-28940260387993935082009-09-16T22:06:19.266+02:002009-09-16T22:06:19.266+02:00Ledsen, har inga flaskor kvar. Har tappat de senas...Ledsen, har inga flaskor kvar. Har tappat de senaste bryggderna på fat. Men ska införskaffa i en BeerGun i framtiden så jag kan buteljera utan bottensats!<br /><br />Men kommer nog förbi montern på mässan för att tjöta lite i alla fall. Kommer vara där Torsdag och Lördag.Peter M. Eronsonhttps://www.blogger.com/profile/07666173892403135365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8632232415458063058.post-49309051890491338802009-09-16T11:05:43.204+02:002009-09-16T11:05:43.204+02:00Blev en APA för vår del, stilmässigt korrekt OG me...Blev en APA för vår del, stilmässigt korrekt OG men inte IBU alltså. Kör en primärjäsning på en vecka och sekundär på 10 dagar. Om du har några flaskor över från en tidigare batch så byter jag gärna med vår Walrus Amber ale på mässan om du kommer dit!JoeGhttps://www.blogger.com/profile/17808697365845814245noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8632232415458063058.post-47847638525219153982009-09-15T09:06:50.906+02:002009-09-15T09:06:50.906+02:00JoeG:
Jäsningens längd brukar bero på hur högt OG...JoeG:<br /><br />Jäsningens längd brukar bero på hur högt OG jag får. Under 1040 så har jag en vecka på primären och en på skeundären. OG mellan 1040-1060 är det 1 vecka på primär och två på sekundären. Vid högre OG får den stå längre.<br /><br />Veteöl ska ju helst drickas färska så egentligen kanske det skulle räcka med en vecka på sekundären, men jag kommer inte vara hemma då så den får stå en vecka till.<br /><br />Vad bryggde ni för öl?Peter M. Eronsonhttps://www.blogger.com/profile/07666173892403135365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8632232415458063058.post-27282953180106297702009-09-15T00:03:20.909+02:002009-09-15T00:03:20.909+02:00Körde en bryggning vi med igår, lyckades inte få d...Körde en bryggning vi med igår, lyckades inte få den OG vi eftrersträvade utan den landade bara på 1050. IBU landade på 57 vilket var högre än planerat. Hur lång jäsning satsar ni på?JoeGhttps://www.blogger.com/profile/17808697365845814245noreply@blogger.com